Alegerea culorilor in web design

Alegerea culorilor in web design pentru un desen, un site, sau pentru o brosura, nu este un lucru usor pentru mulți dintre noi. Chiar si profesionistii se pierd uneori in toate potențialele variante si combinatii de culori.
Aplicatiile precum CC Color (cunoscuta inainte sub denumirea de Kuler) si site-uri precum COLOURlovers ne-au dat o modalitate de a stoca si impartasi paletele noastre preferate de cuculoare. Acestea sunt o resursa de nepretuit. Din cand in cand, totusi, nu putem sa ne abtinem din a ne inspira din munca maestrilor.
Dupa ce mormaim carcotas ca „Rembrandt, probabil, nu a avut niciodata probleme in alegerea culorilor!”, ne uitam la exemple de munca atemporale, de o frumusete aparte, la piese fara varsta, mereu un tendinte. Si acum, poti fura paletele de culori, datorita softului Color Lisa!
Color Lisa este o lista de palete de culori bazate pe capodopere ale lumii realizate de  cei mai mari artisti ai tuturor timpurilor. Fiecare paleta a fost creata cu migala de designeri grafici extrem de atenti la detalii si culori, artisti, muzeografi si maestri ai teoriei culorilor.
Tot ce trebuie sa faceti este sa parcurgeti pagina pana ce veti descoperii artistii preferati iar apoi sa faceti click pentru a decoperi care din operele lor au fost transformate in palete de culori. Faceti click pe pictograma „vizualizare” de langa titlu pentru a va reaminti de lucrarile originale. In continuare sunt cateva exemple de palete de culori create dupa opere celebre, incepand cu Mona Lisa de Leonardo da Vinci.
van_goghda_vincikahlomondrianpicasso

In cazul in care, in urma cautarii, nu gasiti artistul preferat sau nu gasiti opera artistului preferat transpusa intr-o paleta de culori, puteti sa trimiteti sugestii cu numele acestora. In cazul in care sugestia dumneavoastra este aprobata, aceasta va analizata si transformata apoi intr-o paleta de culori de catre expertii care lucreaza la acest proiect. Si chiar daca nu cunoastem identitatea celor care se afla in spatele acestor palete de culori, nu putem nega faptul ca fac o treaba foarte buna iar fiecare paleta si nuanta de culoare este fidela operei din care a prins viata.