blank

Modalitati de plata pentru un magazin online

Strategii simple pentru promovarea vanzarilor si maximizarea profitului.

De-a lungul timpului, in cadrul firmei noastre, am avut posibilitatea sa observam si sa monitorizam evolutia vanzarilor pentru mai multe site-uri de comert electronic. Tinand cont de rezultatele analizate, specialistii nostrii au venit cu cateva practici interesante care pot ajuta comerciantii sa obtina o rata crescatoare a vanzarilor realizate prin intermediul magazinelor online si un profit mai mare cu strategii simple. Strategiile noastre pentru cresterea vanzarilor sunt:

  • Moneda de schimb. Integrand aceasta optiune in site-ul tau, moneda standard pentru fiecare tara in parte (in cazul in care magazinul online se adreseaza unei piete internationale) le oferiti clientilor posibilitatea de a se simti ca si cum ar cumpara de la un negustor local. In plus, emitentul unui client de card de credit ar putea respinge tranzactiile pentru ca moneda este diferita si nu face parte din obiceiul consumatorului de cumparare regulat. De exemplu daca nu ati mai cumparat pana acum un produs dintr-o alta tara cu pretul in euro si pe care sa-l platiti cu cardul de credit, exista posibilitatea ca banca emitenta sa respinga aceasta tranzactie. In acest caz va trebui sa mergeti la banca si sa deschideti un cont in valuta pentru a putea face astfel de tranzactii, altfel multi potentiali clienti vor renunta sa mai achizitioneze produse din magazinul tau online.
  • Metode locale de plata. Pe langa oferirea posibilitatii de alegere a monedei de schimb, exista si multe metode de plata care pot fi implementate intr-un magazin online. Cardurile VISA si MASTERCARD sunt cele mai populare si mai folosite in lume, pe cand in Germania de exemplu, sunt destule persoane care nu detin nici macar un card, in Franta pentru a face fata compatitie, comerciantii trebuie sa accepte „Carte Bleue”, iar in China cei mai multi folosesc cardurile de credit UnionPay. De aceea este foarte important ca magazinul tau online sa ofere cat mai multe metode de plata, adaptate pietelor locale carora se adreseaza.
  • Metode alternative de plata. Exista mai multe metode de plata pe care le puteti foloi pentru site-ul tau pe langa plata cu cardul. Pentru a evita insa fragmentarea vanzarilor, va recomandam ca aceasta optiune sa fie vizibila clientilor dupa ce cardul lor a fost respins. Astfel le puteti oferi posibilitatea de a efectul plata prin transfer bancar sau rambus la primirea comenzii.

Cele de mai sus sunt cateva principii de baza pe care se aplica la majoritatea comerciantilor din mediul online. Intelegerea modelului de afaceri online si aplicarea acestor element pot duce la cresterea vanzarilor cu un efort minim.