blank

Secretul SEO sta in design

In timp ce modul de stabilire al clasamentelor motoarelor de cautare este inca inconjurat de mister, exista cateva notiuni de baza de care ar trebui sa tineti seama. Daca ati jucat vreodata un sport, ati inceput prin a invata notiunile de baza,  ulterior le-ati aplicat. Optimizarea pentru motoarul de cautare nu este „magica”.  Metodele folosite pentru optimizare ar trebui sa fie logice si in special etice. Inainte de a face un salt in optimizarea motorului de cautare, ar trebui sa intelegeti, in primul rand, ca aceasta implica foarte multa munca si pentru o perioada indelungata de timp. Un SEO expert urmareste ca site-ul pentru care realizeaza optimizarea sa ajunga sa ocupe o pozitie cat mai buna in clasamentele motoarelor de cautare,  si mai ales sa isi pastreze aceasta pozitie. Arta de a face optimizare site este foarte complexa, dar prezinta cateva secrete SEO principale. Proiectarea unui site web care sa fie prietenos cu motoarele de cautare este cel mai important secret SEO. Ar trebui sa intelegem ca un motor de cautare nu este cu mult diferit de o persoana. Motoarele de cautare sunt niste programe proiectate pentru a imita comportamentul uman. Pentru crearea unui website cat mai prietenos cu motoarele de cautare sunt cateva tehnologii pe care trebuie sa evitati sa le folositi.

  • JavaScript este una dintre tehnologiile pe care motoarele de cautare nu o agreaza foarte mult, datorita codului foarte incarcat pe care il foloseste pentru implementare. Regula de baza ar fi sa evitati pe cat posibil evitarea folosirii acestei tehnologii. In cazul in care nu doriti sa renuntati in intregime la JavaScript, evitati sa folositi acest limbaj de programare pentru meniul de navigare.
  • Flash este un program folosit pentru crearea animatiilor web. Un numar foarte mare de site-uri utilizeaza aceasta tehnologie pentru a afisa diverse clipuri video, bannere sau pentru steaming audio. Problema motoarelor de cautare este aceea ca nu pot interpreta animatiile, astfel ca folosirea  unor texte descriptive pentru flashurile utilizare poate usura munca motorului de cautare, iar in ultimii ani s-a renuntat de tot la aceasta tehnologie.
  • Motoarele de cautare nu pot interpreta imaginile. Acestea pot fi interpretate doar de catre vizitatorii unui web site. Motoarele de cautare „citesc” continutul din jurul imaginilor si, impreuna cu alti factori determina semnificatia imaginii.
  • Tagurile de titlu si de continut pot ajuta un motor de cautare in stabilirea importantei si clasamentului web site-ului. De aceea este forte important sa alegeti titlurile cu grija, astfel incat acestea sa fie cat mai relevante pentru continutul paginii web. De exemplu, daca vindeti mere si aveti un web site, atunci tagul de titlu ar trebui sa fie de forma „Mere de vanzare”. Asigurati-va si ca veti folosi un titlu scurt si care sa contina cuvinte cheie relevante.
  • Continutul este elementul cel mai important al unui web site. Este important ca in continutul unei pagini sa se regaseasca cuvinte cheie relevante pentru activitatea site-ului si in acelasi timp sa se regaseasca cuvintele continute de tagurile de titlu. Evitati folosirea unui text monoton care sa sa plictiseasca vizitatorii site-ului. Foarte multe web site-uri isi pierd vizitatorii in defavoarea concurentilor tocmai din cauza unui continut prea lung, prea incarcat si obositor.

Tinand cont de aceste secrete simple veti putea optimiza web site-ul astfel incat acesta sa devina mult mai usor de citit de catre motoarele de cautare si sa ajunga sa ocupe un loc cat mai bun in rezultatele afisate de catre motoarele de cautare.