Sfaturile unei Agentii De Web Design pentru un site reusit

Top 3 lucruri de care trebuie sa tii cont pentru a executa un design web excelent de fiecare data. Avand in vedere  multitudinea de site-uri existente in mediul online, o agentie de web design nu isi poate permite ca vizitatorii sa plece de pe site-ul lui din cauza unui design prost. Un site bine construit ar trebui sa aiba trei elemente cheie care sa-i ajute pe vizitatori site-ului sa gaseasca informatiile de care au nevoie. Aceste elemente importante sunt: structura, functionalitatea si continutul. Tinand cont de aceste trei elemente veti putea realiza un design web excelent de fiecare data.

I. Structura

Idea din spatele unui site bine structurat este aceea de ajuta vizitatorul sa gaseasca foarte rapid informatiile de care are nevoie. Exista mai multe elemente care intra in componenta structurii unui site web.

  • Spatii si forme

Baza unei structuri grafice bune este reprezentata de folosirea spatiilor si a formelor in cadrul unui site web. Alegerea unui sablon pentru a structura intregul site este o metoda destul de buna. Cu alte cuvinte, daca marginile sablonului sunt rotujite, toate celelalte tabele sau structuri din site ar trebui sa respecte aceeasi regula, si sa aiba aceeasi raza de curbura. Spatierea este de asemenea importanta in structura unui site. Cu cat elementele vizuale sunt mai apropriate, cu atat, existe tendinta de a le grupa impreuna. De exemplu, intre fiecare postare de pe un blog ar trebui sa existe o distanta corespunzatoare, in timp ce intre corpul textului si titlu ar trebui sa fie o distanta ceva mai mica.

  • Culorile

Culorile ajuta, de asemenea, la distingerea continutului unui site web. O buna modalitate de creare a unui impact vizual este utilizarea a doua culori contrastante si o culoare neutra. Cele doua culori contrastante sunt folosite pentru fundal si text. Trebuie tinut cont de faptul ca este mult mai usor de citit un font inchis scris pe un fundal de culoare deschisa. Culorile neutre sunt foarte bune pentru meniu, sau ca o culoare aditionala pentru fundal. Un astfel de exemplu este un fundal alb in care sunt folosite casete albastru deschis pentru text.

  • Proprietatile paragrafului

Setarea proprietatilor paragrafelor este un alt element care contribuie la realizarea unui design web cat mai bun al site-ului. Proprietatile paragrafului se refera la tipul fontului folosit, dimensiunea fontului, spatiul dintre randuri si spatiul dintre litere. Browserele web lucreaza la implementarea unui tehnologii de citire mai usoara a fonturilor folosite pe site-uri web. Insa, ca o regula, ar fi bine sa stai departe de fonturile artistice, decorative, decat daca acestea sunt mari.  Potrivit fonts.com fonturile decorative distrag atentia vizitatorului de la restul continutului.

  • Ritmul

Ultimul element ce trebuie sa tina cont o agentie de web design si care contribuie la realizarea unei bune structuri este ritmul. Fiecare pagina web ar trebui sa arate si sa se simta la fel. Fiecare pagina web trebuie trebuie sa contina informatii de la stanga la dreapta in functie de importanta acestora. Cele mai importante informatii pot fi pozitionate si in partea centrala a paginii web, atata timp cat exista un spatiu corespunzator in jurul acestora, un astfel de exemplu este google.com.

II. Functionalitatea

Functionalitatea este definita ca usurinta de navigare pe paginile unui site web. Pentru a realiza o un site cat mai funtional trebuie sa includem urmatoarele trei elemente:

  • Site map

Creati un site map pentru site. Un site map este o pagina web care contine linkuri catre toate paginile care intra in alcatuireau unui site web. In cazul in care un site are foarte multe linkuri, se pot crea in site map categorii si subcategorii cu meniu drop down pentru acestea, pentru a usura navigarea. In acest fel site map-ul va arata intotdeauna elegant. Mai trebuie specificat ca nu este nevoie sa includem toate linkurile in site map, ci le putem include doar pe cele mai importante, fara a le aminti pe cele care nu ar aduce nici un beneficiu vizitatorilor.

  • Cautare

Un design web care contine o bara de cautare creste gradul de functionalitate al site-ului. Daca un vizitator stie exact ceea ce cauta, o bara de cautare il va ajuta sa gaseasca acel lucru mult mai rapid, fara a mai pierde timpul navigand de pe o pagina pe alta pentru a gasi ceea ce doreste.

  • Meniul

Ultimul,  dar cel mai important element dintr-un site este meniul.  Linkurile paginilor web pot fi clasificate in meniu in functie de relevanta lor.  In cazul in care fiecare categorie cuprinde mai multe linkuri,  se poate opta pentru folosirea meniurilor drop down pe verticala sau pe orizontala.

III. Continutul

O agentie de web design trebuie sa tina cont de structura si functionalitate buna, nu mai ramane decat sa adaugan continutul text. Folositi paragrafe si tag-uri de header. Puneti header-urile in ordine logica de la h1 la h6.  Tagul h1este de obicei static si cuprinde numele sau tema generala a site-ului. Tagurile de la h2 la h6 trebuie folosite pentru titlurile si subtitlurile paragrafelor. Daca pe site apar in mod constant si periodic informatii noi, atunci este bine sa se existe un tag care sa eticheteze informatiile noi aparute. Atunci cand va apucati de crearea site-ului web este bine sa aveti conturat, schitat in  minte textul care sa apara pe site. Atunci cand un vizitator nou ajunge pe site, acesta trebuie sa inteleaga ce fel de informatii prezinta site-ul fara a fi nevoie sa faca scroll pe toata pagina si sa citeasca tot textul. Pentru aceasta trebuie folosite titluri clar definite si scurte descrieri pozitionate in partea de sus a paginii web. Atata timp cat tineti cont de aceste trei elemente:  structura, functionalitate si continut, nu va mai ramane decat sa folositi un limbaj corect din punct de vedere gramatical, texte creative, imagini si grafica interesante, si veti avea un site cu un design web exceptional.

Video recomandat: