blank

Tendintele web design in 2020

De-a lungul anilor trecuti s-au schimbat mult mai multe lucruri in domeniul web designului si al optimizarii SEO decat se credea. Telefoanele inteligente au schimbat tendintele de web design in 2020, iar browserele vor trebui sa introduca noi tehnologii. Conform noilor tendinte web, se urmareste imbinarea web designului cu tehnicile de optimizare. Specialistii SEO sunt incantati de aceste noutati, insa designerii web se vad nevoiti sa petreaca nopti  pentru a crea site-uri cu o interfata prietenoasa cu motoarele de cautare si usor de folosit pentru utilizatori in acelasi timp. In acest articol va vom impartasi unele tendinte 2020 legate de web design, tendinte care au ca scop maximizarea sanselor de crestere a vizibilitatii online a unui site web.

HTML Multi headers

Evolutia web designului a facut HTML Multi headers extreme de convingatoare si de utile. Acestea va permit sa adaugati mai mult continut pe o pagina web, sau pe pagina de start a site-ului, iar utilizatorii pot vedea mai multe informatii, fara a vizita alte pagini.

Web design ilustrativ

Web designul ilustrativ al unui site este foarte util deoarece ofera vizitatorului o imagine de ansamblu asupra website-ului la o prima vedere. Pentru a realiza un astfel de design este nevoie de implementarea tehnologiei CSS, care imbunatateste aspectul designului si ajuta la optimizare pentru motoarele de cautare.

Reprezentari infografice

Aceasta tehnica face site-ul cu adevarat diferit si va ofera avantajul de a avea link-uri naturale. Imaginea de mai jos este un exemplu al folositii reprezentarilor infografice de catre Flickr. tendinte 2014

Folosirea de badge-uri

Una dintre modalitatile cele mai interesante de a atrage vizitatori este aceea de a oferi badge-uri vizitatorilor. Acest lucru ajuta la transmiterea mesajului site-ului tau in functie de puterea canalului de comunicare folosit.

Call-to-action

Call-to-action este modul prin care ii faceti pe utilizatorii online sa „se miste” in jurul site-ului tau, ajutand astfel la cresterea valorii acestuia si implicit la cresterea numarului de vizitatori. Totusi, folosirea necorespunzatoare a acestei tehnici poate crea confuzii in randul vizitatorilor, cand de fapt ar trebui sa ii determine sa actioneze.

Responsive design

Intrucat piata dispozitivelor mobile este in continua dezvoltare, majoritatea site-urilor sunt responsive astazi. Acest lucru consta in faptul ca site-ul se redimensioneaza in functie de telefonul sau tableta care o aveti, lucru ce va face ca informatiile sa apara mai bine distribuite. Un articol interesant despre tenditele web design din 2020 prezentat de Forbs