blank

10 sfaturi SEO cum sa-ti promovezi siteul

Este inutil sa ai un web site cu un design bine proiectat si o functionalitate foarte buna daca acesta sa nu poata fi gasit. Multi designeri web, de cele mai multe ori, nu tin cont de optimizarea pentru motorul de cautare atunci cand proiecteaza un site. In acest articol vom prezenta cateva sfaturi  SEO care pot fi aplicate rapid si usor si pe care orice designer web ar trebui sa le foloseasca atunci cand ceeaza un design pentru site.

  1. Orice designer web ar trebui sa foloseasca tehnici SEO inca de la inceputul realizarii designului grafic al website-ului si dezvoltarea acestiua.
  2. Designerii trebuie sa acorde o mare importanta codului back-end. Trebuie sa optimizeze codul si sa verifice compatibilitatea W3C inca de la inceput.
  3. Nu trebuie uitate tagurile de titlu, meta taguri, descrierile meta, tagurile de antet, etc.
  4. Imaginile care vor aparea in site trebuie optimizate cu ajutorul tagurilor ALT. De asemenea trebuie sa va asigurati ca imaginile au fost redimensionate pentru ca timpul de incarcare al acestora sa fie cat mai mic.
  5. Motoarele de cautare „adora” textul si continutul unicat al unui site. Asigurati-va ca paginile web contin texte si descrieri relevante si unicat din punct de vedere al copyright-ului, pentru a putea contribui ca cresterea pozitiei in rezultatele motorului de cautare.
  6. Daca doriti sa adaugati animatii flash pe site, optati pentru banerele flash sau slideshow-uri. Un site integral flash nu este foarte prietenos cu motoarele de cautare, iar optimizarea pentru acesta este mult mai greu de realizat.
  7. Analiza competititiei este esentiala pentru a afla pozitia concurentilor pe piata. Cunoscand foarte bine acest lucru puteti imbunatati punctele slabe sau vulnerabile ale site-ului si puteti obtine un clasament mai bun.
  8. Optimizati url-ul siteului web astfel incat acesta sa contina cuvinte cheie relevante. Dati un nume diferit fiecarei pagini web si nu repetati acelasi titlu pe parcursul site-ului. In plus trebuie sa tineti cont de faptul ca titlul paginii nu trebuie sa depaseasca 90 de caractere.
  9. Inlocuiti meniul de navigare JavaScript cu un meniu de navigare bazat pe CSS. Utilizarea limbajului JavaScript face meniul mai putin prietenos pentru motoarele de cautare.
  10. Realizati un web design prietenos cu motorul de cautare, cu o functionalitate crescuta si folositi un text bogat in cuvinte cheie, pentru ca site-ul sa fie mult mai usor citit de catre motoarele de cautare.

Aceste 10 sfaturi va vor ajuta sa realizati un site web bine optimizat pentru motoarele de cautare si care va va creste traficul de vizitatori, lucru important pentru a supravietui in mediul online.