10 pasi pentru un responsive web design

blankDizpozitivele care se pot conecta la internet si telefoanele mobile inteligente au acaparat cu siguranta piata electronica si a comunicatiilor. Sunt din ce in ce mai multe persoane care folosesc aceste dispozitive pentru a comunica si pentru a face afaceri.

Acestia din urma sunt interesati de posibilitatile de conectare la internet si de accesare a unui site chiar de pe un dispozitiv mobil, iar website-ul tau conventional nu va functiona cu aceste dispozitive. Tocmai din acest motiv este necesar sa transformati site-ul  dintr-unul conventional, intr-un site web prietenos cu platformele mobile.

Desi poate parea foarte dificil, acest lucru nu este tocmai complicat. Am adunat, mai jos, 10 pasi simpli ce pot fi parcursi pentru a crea un website responsive.

  1. Pastrati un aspect simplu al site-ului web. Un site web ostentativ nu va fi potrivit pentru dispozitivele mobile, de aceea structura site-ului mobil trebuie sa fie cat mai simpla si sa urmeze structura site-ului de baza.
  2. Ganditi-va la modul in care clientii tai vad continutul website-ului. Folositi voi insiva un dispozitiv mobil pentru a verifica modul in care este vizualizat site-ul, pentru ca altfel nu veti sti daca acesta este potrivit pentru o platforma mobila si daca se vizualizeaza corect.
  3. Utilizati un minim de anunturi publicitare. Anunturile publicitare pot ocupa mult loc si pot incarca spatiul afisat pe ecranul unui telefon mobil sau tableta, iar informatiile importante nu vor fi afisate. Din acest motiva ar trebui sa utilizati un numar redus de anunturi publicitare pentru site-ul mobil.
  4. Mai mult ca sigur aveti nevoie de linii de cod speciale pentru a vizualiza continutul website-ului de pe dispozitivele mobile. Continutul site-ului trebuie sa fie in formatul optim pentru a fi compatibil cu diferite platforme mobile.
  5. Navigarea functioneaza foarte bine pe un dispozitiv mobil, de aceea puteti sa folositi meniuri drop-down scurte, care pot fi accesate foarte usor. Asigurati-va ca linkul accesat din meniul de drop-down duce catre pagina selectata. Nu adaugati layere la site si asigurati-va ca navigarea se realizeaza cat mai usor si mai rapid pentru a satisface nevoiele clientilor.
  6. Folositi linkuri scurte. Daca ati trimis vreodata mesaje text, stiti ca acesta poate fi cu adevarat o provocare datorita limitei de caractere in care trebuie sa va incadrati. Desi foarte multe persoane sunt familiarizate cu trimiterea de mesaje text, folositea unor linkuri prea lungi si introducerea acestora intr-un mesaj devine cu adevarat complicata si suparatoare si, pentru a evita acest lucru, este indicat sa folositi linkuri scurte.
  7. Puneti un post sau un set de posturi pe pagina. Pastrati continutul paginii web cat mai organizat si responsive pentru a fi usor de citit pe aceste dispozitive mobile.
  8. In loc sa aveti o pagina speciala pentru noutati, o buna idee este sa afisati cele mai noi si mai importante stiri pe prima pagina.
  9. Sunt momente in care linkurile pur si simplu nu functioneaza corect pe un dispozitiv mobil. O idee buna ar fi sa adaugati linkurile la sfarsitul continutului unui post pentru ca vizitatorii sa navigheze mult mai usor prin intermediul acestora.
  10. In ceea ce priveste navigarea pe site-ul tau mobil, un meniu drop-down sau un sistem de navigatie hover functioneaza foarte bine. Aceste tipuri de navigatie salveaza o multime de spatiu pentru dispozitivele mobile si sunt foarte usor de utilizat.

Un web design resposiv este cu siguranta de viitor si merita concentrarea pe dezvoltarea acestui modul. Deci, pentru a nu pierde clientii din cauza ca nu pot accesa site-ul tau, urmati acesti 10 pasi simplii pentru un web design responsive.