Tipuri de site-uri web

blank

In ziua de astazi este de asteptat ca majoritatea companiilor si firmelor, indiferent de marimea sau de obiectul de activitate al lor, sa aiba un site profesional, foarte bine organizat.

Crearea unui site web de succes poate fi o provocare, ar trebui sa aveti o idee foarte clara despre imaginea pe care doriti sa o creati afacerii voastre, despre vizitatori si modalitatile de integrare, extindere si traducere in alte limbi a serviciilor sau produselor prezentate.

Un design atragator, navigarea usoara, template-uri specifice, posibilitati de updatare a continutului si, nu in ultimul rand, optimizarea pentru motoarele de cautare sunt elementele cheie importante care va pot aduce un trafic mare de vizitatori catre site.

Site-ul web le permite vizitatorilor sa se documenteze cu privire la serviciile si produsele voastre sau sa realizeze cumparaturi online (in cazul magazinelor online) in orice moment al zilei. In acest articol va vom prezenta mai multe tipuri de site-uri web ce pot fi create.

Diferite tipuri de site-uri web

Datorita tehnologiilor avansate, a sistemelor de management si a noilor software existente pe piata in momentul actual, este relativ usor sa creati orice tip de site web. Vom aminti aici site-urile web statice si dinamice.

1. Site-ul web static

Site-ul web static este cel unul dintre cele mai comune tipuri de site si totodata cel mai usor de creat si de configurat. Site-urile statice sunt foarte utile pentru incepatorii din mediul online, dar necesita cunostinte de programare pentru efectuarea unor schimbari. Beneficiul major al acestui tip de site web este acela ca este prietenos cu motoarele de cautare si este foarte usor de navigat.

2. Site-ul web dinamic

Site-urile web dinamice ofera flexibilitate completa astfel incat sa puteti adauga si modifica contunutul, imaginile, stirile si alte elemente existente din site, fara a cere ajutorul unui webmaster pentru a realiza aceste schimbari. Altfel spus, un site dinamic ofera administratorului sau puterea de a gestiona complet intregul continut.

Acest tip de site este ideal pentru site-uri de prezentare, magazinele online sau pentru agentiile de turism, care necesita prezentarea de informatii actualizate in permanenta pentru produsele sau serviciile pe care le ofera.

Atunci cand doriti sa creati un site web asigurati-va ca alegeti cea mai potrivita varianta pentru nevoile afacerii tale.