Leroy Jobs

Rolul designului in succesul unui magazin online

In zilele noastre, este foarte important ca orice afacere de comet sa aiba si un magazin online care sa ii permita sa comercializeze produsele sau serviciile pe internet. Acesta ar trebui sa contina descrieri detaliate pentru toate produsele prezentate, pretul, precum si detalii despre modalitatea de plata. Pentru persoanele care petrec foarte mult timp online facand cumparaturi, sau pentru cele care prefera aceasta alternativa datorita timpului limitat pe care il au la dispozitie,  existenta site-urilor magazine online este foarte importanta. Acestia viziteaza magazinul, cauta si citesc descrierile produselor, selecteaza produsele dorite si plaseaza o comanda. Modalitatile de plata in acast caz sunt variate, putand opta pentru implementarea unui sistem de plata online prin card, plata in avand, transferuri bancare sau chiar plata in momentul livrarii produsului. Numarul de clienti este nelimitat, iar avantajul este ca acestia pot accesa oricand, la orice ora si de oriunde magazinul tau.

Succesul unui magazin online depinde foarte mult de proiectarea si designul platformei de e-commerce. Site-ul ar trebui sa aiba un design grafic suficient de atractiv pentru a atrage vizitatori. Acesta ar trebui sa creeze o impresie buna la prima vedere, astfel incât vizitatorii sa isi doreasca sa petreaca mai mult timp navigand in interiorul site-ului. Culorile au si ele un rol important in crearea designului grafic, astfel ca este necesar sa folositi intotdeauna o combinatie de culori care sa se imbine cat mai bine si care sa fie reprezentative pentru produsele comercializate prn intermediul acestui magazin online, in timp ce proiectarea site-ul tau e-commerce. Ca sugestii puteti incerca sa pastrati rata de contrast culoarea mai mare posibil si sa folositi culoarea fontului in functie de culoarea fundalului pentru a nu deranja vederii. De cele mai multe ori vizitatorii petrec destul timp pentru a analiza produsul pe care doresc sa il cumpere. De aceea este forte important ca in magazinul online al tau sa contina fotografii reale ale produsului si o descriere cat mai detaliata acestuia. In plus, site-ul trebuie sa aiba un design grafic foarte bine structurat, astfel incat vizitatorul sa poata ajunge la produsul dorit din cat mai putine clicuri.

Un alt sfat ar fi sa grupati produsele in functie de categoria din care fac parte, pentru a fi cat mai usor de accesat. Un magazin virtual trebuie sa contina si o categorie de cos de cumparaturi, pentru a facilita procesul de cumparare al clientilor. Daca este sa tineti cont de elementele enumerate mai sus, atunci cand doriti sa creati un magazin online este foarte important sa alegeti o firma care ofera servicii de design grafic cu suficienta experienta in dezvoltarea platformelor de e-commerce. Astfel un magazin virtual cu un design bine structurat si un continut foarte detaliat al produselor oferite, poate fi o sursa de venituri pentru afacerea ta.